Prajitura Boema

de Alina26 in Prajituri, 5 Mar 2014 | 13535 vizualizari

 

Aceasta prajitura dupa cum stiti am preluat-o de le Gaby_d,pentru ca aveam o mare pofta!!!Si cu aocazia aniversarii 1 an de BUCATARAS,am facut aceasta prajitura!!!o BUNATATE...!!!Multumesc inca o data pentru reteta!!!!:* :* :*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg cu varf faina alba
  • 3 lg cacao
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit de sare

Fondant:

  • 300g zahar
  • 200ml apa
  • 2 lg miere
  • 4 lg cacao amara

Crema:

  • 200g ciocolata cu lapte
  • 2lg cacao
  • 300 ml frisca lichida indulcita

Sirop:

  • 150g zahar
  • 200 ml apa

Ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg smantana pentru gatit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Blatul:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le-am mixat cu apa si ulei,iar albusurile cu putina sare pana devine spuma.Am adaugat treptat cate o lingura de zahar,continuand sa mixez,apoi am pus faina,praful de copt cacaoa,si zaharul vanilat,cernute,le-am pus in ploaie.Am pus compozitia intr-o tava (20/28cm)tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru 35 de minute la 165°.Cand e gata (am facut proba cu scobitoarea)am lasat la racit.

Crema:

Am pus frisca intr-o olicica la incalzit.Cand aproape da sa fiarba,am stins focul,am adaugat ciocolata rupta bucati si cacaoa si am mestecat bine.Am dat crema la rece pentru 3 ore.

Sirop:

Am pus zaharul intr-o tigaie sa se caramelizeze.Am luat de pe foc am pus apa si am mai lasat la foc pana s-a topit caramelul.Am lasat la racit.

Fondant:

Am pus apa intr-o olicica.Am adaugat zaharul  si am pus sa fiarba,mestecand incet pana s-a topit zaharul.Apoi am lasat la fiert 10 minute.Dupa aceea am pus mierea de albina si am mai lasat la fiert inca 7 minute.

(Am verificat luand din compozitie cu lingura si am lasat sa cada pe o suprafata plana.Cand biluta a ramas ca o perluta si nu s-a imprastiat am oprit  focul.)

Am adaugat cacaoa si am mestecat bine.Am lasat 5minute sa se raceasca apoi am continuat sa mestec cu o lingura de lemn pana s-a racit compozitia.

Ansamblare:

Am taiat blatul in patratele egale.

Am insiropat fiecare patratel cu cate o lingura de sirop.

Am pus fondantul la foc si am mestecat pana a devenit fluid.Am pus cate o lingura de fondant pe fiecare patratel.

Am scos crema din frigider si am mixat bine pana a devenit o crema pufoasa.

Cu ajutorul posh-ului am pus crema pe fiecare prajitura.

Am mixat bine frisca lichida cu smantana pana devine ferma.Si am ornat cu frisca.Mie mi-a ramas putin fondant si am pus la foc,apoi cu lingurita am ornat.Si am dat la rece.

Pofta buna!!!!! :)

Sursa de inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Micutza Luana 1

06.03.2014, 18:23

mama mama

laura_n 1

07.03.2014, 14:43

un deliciu! felicitari si multi ani inainte sanatosi si gustosi!

Alina26 1

10.03.2014, 18:35

multumesc mult!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Boema"