Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan

de Constelatialeu in Prajituri, 30 Dec 2022 | 3864 vizualizari

 

Mini au iesit, egale mai la vara ca din cauza de lichior, pe care l-am degustat, n-am mai tinut drept cutitul, deci da ''ie'' bune si asa neegale si imbatate.
Pentru Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, lichior, fondant, ciocolata, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan
  • Blat 20/16 cm
  • 3 oua XL
  • 100 g zahar tos
  • 80 g faina
  • 25 g cacao
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 150 g zahar
  • 50 ml lichior Sheridan`s
  • Fondant
  • 500 g fondant
  • 3 linguri sirop
  • 1 lingura cacao
  • Crema de ciocolata
  • 150 g ciocolata amara Callebaut
  • 150 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 linguri lichior Sheridan`s
  • Frisca
  • 300 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Decor
  • cirese confiate
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan:

Iata cum se prepara Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 20/16 cm. Faina am amestecat-o cu cacao si am cernut amestecul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat jumatate din zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu restul de zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si amestecul de faina si cacao, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat amestecul obtinut in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min sau pana trece testul scobitorii.

Sirop : Am pus la fiert apa cu zaharul, cand a dat in clocot am stins focul si am adaugat lichiorul, am lasat sa se raceasca bine.

Cream de ciocolata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat si lichiorul, am omogenizat si am dat castronul la frigider pentru 2 ore. Apoi am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Fondant : Fondantul l-am pregatit in momentul in care m-am apucat sa asamblez prajitura. Intr-un castron de inox am pus fondantul, am asezat castronul pe baie de abur. Separat am amestecat cacao cu sirop si am adaugat amestecul peste fondant, am amestecat bine pana ce fondantul a devenit fluid, numai bun de glazurat.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Blatul racit l-am portionat in 24 de bucatele, apoi am luat fiecare bucatica si am scufundat-o in siropul rece. Am lasat sa se scurga surplusul de sirop . Crema mixata am pus-o intr-un posh si am ornat fiecare bucatica de prajitura.Apoi am ornat cu frisca si decorat cu cirese confiate. Se pare ca le-am imbatat bini di tat, parol ca au iesit delicioase, putin mai inclinate din motive de lichior, sa ne fie di bine in noul an. LA multi ani !

Vezi si reteta de Mini Amandine

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

madi_marin 1

01.01.2023, 14:24

Faina descrierea! Chiar si asa, cred ca au fost foarte bune!

Catalina L 1

08.01.2023, 20:26

dar ce trebuie sa fie egale? bine c-ai degustat lichiorul sa fii sigura ca este bun
f frumoase sunt

Rocsi 1

09.01.2023, 19:15

Nu as refuza 2-3 prajiturele, ca stiu ca sunt minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure, afine si mascarpone