Habar nu am de ce se numeste asa, insa reteta o am de la o fosta colega de facultate si m-am gandit ca este frumos sa-i pastrez numele.
Va spun doar atat si plec sa pap o bucatica ca nu mai pot de pofta: E delicioasaaaa!
pentru blat:
pentru crema de vanilie:
pentru glazura:
Cum preparam blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul. Punem faina, nuca macinata, praful de copt si amestecam de sus in jos, usor.
Tapetam o tava ( a mea 29X34 cm) cu hartie de copt, punem compozitia, nivelam si bagal la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 30 minute pana se inchide usor la culoare. Nu deschideti usa cuptorului in acest timp!
Cand s-a copt, oprim focul si lasam tava in cuptor, cu usa intre-deschisa, pana se raceste complet.
Cum preparam crema de vanilie:
Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor cu ajutorul unui tel. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.
Lasam sa se raceasca.
Cum preparam glazura:
Batem frisca rece, adaugam apoi intaritorul si mixam 1 minut.
Cum montam prajitura:
Punem pe un platou (eu am pus in tava in care l-am copt) blatul, adaugam crema rece, glazura de frisca si apoi nuca macinata.
Portionam si servim.
1
Daca doriti o prajitura mai "inalta"puteti taia blatul in doua, pe latime si sa aveti doua straturi de blat, si doua de crema.