O prajitura delicioasa care arata foarte bine pe masa de sarbatoare si nu numai...
Foi:
Crema:
Glazura:
Pentru foi mixam margarina/untul cu zaharul, adaugam ouale, laptele, amoniacul si 2-3 linguri de faina. Lasam aluatul la odihnit 30 de minute.
Adaugam si restul de faina si framantam un aluat usor de modelat(nu foarte tare)
Intindem foi subtiri si le coacem pe dosul tavii timp de 7-8 minute(pana se auresc putin)
Pentru crema amestecam laptele cu zeama de la o lamaie, coaja de lamaie, zaharul si faina pe foc mic pana se ingroasa (10-15 minute). Batem untul spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat si adaugam treptat din crema racita complet.
Asamblare : foita, crema, foita, crema, foita, crema, foita (manevrati cu grija foile,sunt foarte fragede si se rup usor)
Acoperim prajitura cu folie sau un prosop de bucatarie si punem o greutate peste ea.Lasam prajitura peste noapte la loc umed si racoros.
Topim ciocolata cu frisca si o punem peste prajitura.