Alba ca Zapada

de ALIGIULIA in Prajituri, 23 Noi 2012 | 12657 vizualizari

 

ACEASTA E TRADITIONALA PRAJITURA alba ca zapada PE CARE MAMA O FACEA DE SARBATORI.....

 

INGREDIENTE

  • PENTRI 3 FOI
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de lapte
  • 1 ingurita amoniac stins in otet sau in zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie,mirodenii
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (700-800 gr)
  • CREMA
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri de faina sau de amidon
  • 2 pahare de zahar
  • coaja de la o lamaie si zeama
  • 1 pachet unt sau margarina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Dati drumul la cuptor si va apucati de treaba dupa cum urmeaza:

Intr-un vas puneti ouale intregi si zaharul amestecand cu mixerul pana devin ca o spuma, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca bine.

Scoateti mixerul si incepeti sa framantati cu mana adaugand faina cat trebuie pana ce aveti un aluat potrivit de tare ..cam ca la paine....Lasati-l sa se odihneasca jumatate de ora apoi impartiti-l in 3 mingi. Fiecare minge se intinde pe dosul tavii de aragaz (pe rand) cu sucitorul pana devine o foaie subtire. Tava o ungeti bine pe dos cu ulei, puneti mingea de aluat si cu sucitorul intindeti ca la foaia de taitei ,la sfarsit taiati marginile in plus cu un cutit si dati la cuptor 20 minute.

Odata coapte foile se desprind cu ajutorul unui cutit si se umple cu urmatoarea crema: luati deoparte o cana de lapte, amestecati-o bine cu faina sa nu faca cocoloase, puneti zaharul si apoi rasturnati peste restul de lapte si puneti la foc mic. Nu uitati sa amestecati mereu sa nu se prinda. Cand incepe sa se ingroase bine ca o budinca luati de pe foc puneti coaja de lamaie, zeama de lamaie si untul sau margarina cuburi .

Amestecati mereu si asa calda puteti umple foile (va sfatuiesc sa folositi un polonic si sa turnati pe toate foile)

Prajitura se asambleaza in felul urmator: in tava de la aragaz pe care ati copt foile se pune prima foaie, apoi crema, apoi a doua foaie, crema si apoi ultima foaie. Nu va speriati daca se mai rup foile cand le puneti una peste alta, crema calda le va inmuia si nici nu se observa. La sfarsit acoperiti bine cu un prosop umed si puneti o greutate peste ea (eu de obicei pun un scaun intors sau carti mai groase) pana a doua zi cand o puteti taia si servi cum va place.

SA AVETI SPOR!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"