Este o prajitura greceasca cu sirop si foi de placinta.Azi am incercat-o prima data.E foarte buna.
Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom, iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Foile de placinta le zdrentuim ca si cum avem necaz pe cineva si ne razbunam. Dupa ce am zdrentuit foile le amestecam cu compozitia de mai sus.Totul se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor 35-40 minute.
Intre timp pregatim siropul. Ardem zaharul brun, turnam apa peste el si lasam la fiert, pana se topeste tot zaharul. Cand luam de pe foc punem zeama de la lamaie. Scoatem vasul din cuptor si turnam siropul peste compozitie. Se taie rece, se poate servi si cu frisca
PS.recunosc ca n-am rezistat si am mancat asa calda,mi-a placut foarte mult.