Prajitura Albinuta

de iry-gabriela in Prajituri, 15 Aug 2013 | 20672 vizualizari

 

.....am gasit aceasta reteta pe un site de bucatarie si mi-am propus sa o fac,numai ca am intampinat diverse obstacole,pe care am sa le pastrez pentru mine si am sa va d-au reteta dupa cum am preparat-o eu cu mici modificari.....sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 8 linguri de lapte,
  • 14 linguri de zahar,
  • 14 linguri de ulei,
  • 4 oua,
  • 4 linguri miere de albine ,
  • un praf de copt si 500 -600 grame de faina(cat sa iasa un aluat nelipicios si usor de modelat).

Pentru crema :

  • un litru de lapte ,
  • 350grame de zahar,
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • 10 linguri de faina,
  • un pachet de unt,
  • un borcan de gem de caise (sau la alegere) si cicolata amaruie pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albinuta:

Pentru inceput vom prepara foile astfel.    

Vom amesteca ouale ,batute cu zaharul,dupa care vom adauga laptele,mierea de albine si uleiul.  

Compozitia obtinuta o vom pune pe foc amestecand continuu pana se va ingrosa si se va inchide un pic la culoare.  Apoi se va da deoparte si se va lasa la racit ,dupa care se va adauga praful de copt si faina ametecandu-le bine pana se va forma un aluat moale si nelipicios.   Aluatul il vom imparti in patru parti egale din care vom coace patru foi pe fundul tapetat al unei tavi deprunghiulare.  

Se vor coace cam 10 minute la cuptor ,care a fost bine incins.  

Crema se va prepara astfel.   vom amesteca zaharul cu zaharul vanilat.  Apoi vom adauga faina iar la final vom adauga si laptele ,putin cate putin pana se incorporeaza tot.  

Se va pune la baie de aburi si vom amesteca incontinuu,pana se va ingrosa ca o budinca.  

Dupa ce s-a ingrosat se va lua de pe foc  si se va adauga untul amestecand pana se va dizolva.Crema astfel obtinuta se va lasa sa se raceasca.  

Cum foile si crema le-am pregatit vom incepe ansamblarea prajiturii asfel.    

Vom aseza pe o tavaprima foaie peste care vom pune o parte din crema ,apoi vom adauga cea de a doua foaie.   peste a doua foaie vom unge gemul de caise si vom adauga apoi cea de a treia foaie .  

Peste a treia foaie vom adauga cealalta parte de crema (lasand un pic pentru deasupra) si la final adaugam cea de a patra foaie peste care ungem un strat subtire de crema.  

Se va da la rece ,dupa care se portiona dupa preferinta si se va decora cu ciocolata amaruie.  

Este bine de servit a doua zi.

TIPS-URI

1

Gemul de caise fiind mai acrut se va combina foarte bine cu dulceata cremei de vanilie. Tava folosite este de dimensiuni de 20 pe 30.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Albinuta sau foi cu miere