Prajitura Alba ca zapada

de ralu_ca in Prajituri, 7 Dec 2015 | 8694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 oua
  • praf sare
  • 1 lingura bicarbonat sodiu
  • 600 g faina (cat cuprinde)
  • Crema:
  • 1,5 l lapte
  • 8 linguri faina
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja lamaie
  • 8 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • nuca cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, laptele si uleiul si amestec foarte bine cu un tel. Adaug sarea si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, amestecand bine. Acum faina, cate o lingura pana se formeaza un aluat omogen. Daca e necesar amestecati si cu mana, pt ca incepe sa se lipeasca pe tel. Il scot si il framant, sa fie moale, dar sa nu se lipeasca pe maini. Il voi lasa jumate de ora, apoi il tai in 3 bucati. Pe o hartie de copt incep sa intind cu facaletul pana obtin o foaie foate subtire si le intep cu furculita. Asa procedez cu toate. Pe fundul unei tavi pun cate o foaie si le introduc la cuptor pt approx 20 minute. Le las sa se raceasca si fac crema.

Intr-o cratita pun faina, zaharul, coaja lamaie si amestec cu telul. Adaug cate putin lapte pana se formeaza crema si esenta si pun pe foc pana incepe sa se ingroase.

O las la racit si pun si zeama de lamaie, amestecand usor. Dupa ce sa- racit cu ajutorul unui mixer adaug cate putin unt pana il incorporez pe tot. Acum crema e gata.

Pe o folie de plastic pun prima foaie si deasupra crema, apoi foaie, crema, foaie si iar crema (dar nu foarte multa). Pe deasupra presar nuca cocos din abundenta.

Imbrac prajitura cu folia de aluminiu, a.i. sa fie impachetata foarte bine, deasupra un fund si o greutate peste el.

Las pana a 2a zi, apoi am taiat-o. Este delicioasa, foile s-au inmuit si se topeste ingura !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada