Zilele astea am prestat oarece dulcegarii si asta e una dintre ele ,inspiratia am avut-o de la Jamila.Stiam prajitura,e una clasia si foarte buna,dar nu prea imi place sa fac foile....Eu am facut cantitati duble,dar am sa postez reteta la ''single''....
Foi:
Ouale amestecate cu zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si mixam bine,adaugam si laptele iar la final amoniacul stins cu zema de lamaie si faina.Framntam o coca care sa nu se mai lipeasca de maini.Impartim coca in 3 parti egale si intandem 3 foi,care se vor coace pe fundul tavii.Am taiat hartie de copt la dimensiunea tavii si am intins foaia direct pe hartia de copt,am intepat cu o furculita si am dat la cuptorul preincalzit pret de 15 min,sa se rumeneasca frumos.Am scos foaia si am lasat-o sa se raceasca,apoi am desprins hartia de pe ea.Procedam la fel si cu restul de coca.
Crema:
Faina cu zaharul amestecate si apoi incepem sa diluam cu lapte,putin cate puin ca sa nu formam cocoloase,pana adaugam tot laptele.Punem cratita pe foc si amestecam bine pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat dam de pe foc cratita adaugam coaja si zeama de lamaie si acoperim cratita cu folie ca sa nu prinda crusta cat sta sa se raceasca.Cand s-a racit ( poate sa fie calduta) adaugam untul,putin cate putin si mixam pana obtinem o crema spumoasa si fina.
Asamblare:
Tava in care am copt foile o imbracam cu folie alimentara,asezam prima foaie,apoi strat de crema,foaia doi,strat de crema si ultima foaie.Apoi punem deasupra tavii un fund sau platou cat este tava de mare si asezam o greutate peste,dam tava la frigider .A doua zi portionam si pudram cu zahar farin.
1
untul sa fie moale la temperatura camerei
2
faina cernuta