Prajitura Alba ca Zapada

de leoflori in Prajituri, 5 Sep 2009 | 47502 vizualizari

 

Alba ca Zapada cu crema de cioco

 

INGREDIENTE

  • Foi : 2 oua
  • 150 gr. margarina
  • 5 Linguri zahar
  • 1 1/2 lingurita amoniac
  • 12 Linguri lapte
  • un varf de sare
  • 500-550 gr. faina (depinde cat incape, depinde si de oua, cat albus au; trebuie sa fie aluatul ca o coca mai moale din care se pot intinde foi)
  • Crema : 500 ml. lapte
  • 200 gr. zahar
  • 3 Linguri cacao
  • 4 Linguri faina
  • 200 gr. margarina
  • 1 lingurita esenta rom
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Pentru foi : mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste.
Adaugam margarina topita, amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele putin cate putin.
La sfarsit adaugam faina, un varf de sare si omogenizam bine. Formam din aluat trei bile egale, intindem foaie si coacem (pe rand) pe fundul tavii, la foc mic cca 15 minute pana se rumenesc usor marginile. Mai intepam cu scobitoarea pt. ca foaia are tendinta sa se umfle la copt.
Crema e bine sa se faca prima si sa se lase la racit bine, chiar in frigider.
Intr-o craticioara pe foc mic, punem margarina, laptele, zaharul,cacao, faina si la sfarsit esenta de rom.
Amestecam bine pana devine ca o budinca. Atentie sa nu se prinda si sa nu faca faina cocoloase.
Se lasa la racit.
Apoi asamblam : foaie, 1/2 crema, foaie,1/2 crema, foaie.
Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca