am primit vineri o tavita de porumbei...sincer eu nu am mai gatit asa ceva niciodata...sunt asa mititei...cand i-am vazut parca erau niste broaste...si mai ales ca eu am tras pielea de pe ei, ca sotul nu papa asa ceva...fara piele s-au raschiat de parca erau cracanti saracutii....e adevarat ca gustul e unul excelent, dar sunt asa mititei....Asadar, am pregatit o reteta de Porumbei la tava cu salata de cartofi
Preparare reteta Porumbei la tava cu salata de cartofi
Porumbeii i-am spalat bine, i-am curatat de pielita, dar se poate lasa cui ii place, si i-am pus intr-o punga. Am adaugat toate ingredientele pt marinat, am amestecat bine si am legat punga, am pus-o in frigider pana a doua zi.
Am incins cuptorul la 200 grade, am asezat porumbeii intr-o tava unsa bine cu ulei de masline si am lasat cam 45 minute...Intre timp se intorc si pe cealalta parte.
Salata: cartofii se curata si se taie in bucati mai mari, morcovul se curata si se taie rondele si se pun la fiert in apa sarata. In aceeasi apa se poate adauga si mazarea. Cartofii nu trebuie sa fiarba prea tare, sa nu se sfarame. Se lasa la racit. Se taie si castravetii murati felii. Se amesteca toate.
Se face maioneza, cata vreti si va place, apoi se amesteca cu salata. Ar merge si o mana de masline, dar acum n-am avut. Gustul se mai poate potrivi cu vegeta. E foarte buna salata asa ( iese ca un fel de salata de boeuf...eu de obicei o fac doar cu cartofi cu maoineza, dar acum m-am gandit sa o imbunatatesc...)
La mancarea de Porumbei la tava cu salata de cartofi se poate servi un pahar de vin alb rece. Super bun! Recomand aceasta reteta!