Trebuia sa fac ceva repede , repede , pentru ca veneau musafirii neanuntati.
Am scos aluatul de foietaj din congelator si casul de oaie si m-am apucat de lucru....
Nici daca faceam portie dubla , nu cred ca mai ramaneau pe farfurie.
Decongelam aluatul lasandu-l la temperatura camerei ,cateva ore.
Radem branza si tocam marunt mararul.
Ceapa o curatam si o dam prin presa de usturoi.
Intr-un bol amestecam casul cu un ou,ceapa si mararul verde.
Asezonam si omogenizam compozitia.
Aluatul il taiem in patrate cu latura de aproximativ 8 cm sau cat de mari vrem sa fie portofelele.
Pe un colt al fiecarui patrat punem o lingura de cas.
Impaturam portofelele si le presam pe margine cu ajutorul unei furculite.
Ungem portofelele cu ou batut apoi le dam la cuptorul dinainte incalzit la 150 de grade C pina se rumenesc, aproximativ 30 minute.
Pofta mare !
1
Se pot servi calde sau reci, alaturi de un pahar cu bere sau cu vin.