Un aperitiv rapid si gustos
Ciupercutele le curatam si luam piciorusul de la ele . Asezam ciupercile pe o tava .
Piciorusele le taiem in cubulete mici .
Curatam ceapa si usturoiul si le teiem solzisori (cubulete sau razuite) .
Intr-o tigaie la foc mic punem ulei sau unt , iar cand este incins calim ceapa , dupa 1 minut adaugam usturoiul si piciorusele de la ciuperci taiate . Stropim cu zeama de lamaie( impiedica oxidarea ciupercilor si le ajuta sa-si pastreze culoarea alba) si asezonati cu sare si piper . Lasam sa se caleasca cam 10 minute (maxim ) .
Umplem ciupercile cu aceasta compozitie (eu am pus cate o lingura plina intr-o ciuperca), asezam deasupra bucati de cascaval si cate o jumate de rosie cherry.
Incalzim cuptorul la 200 grade si punem tava la cuptor pentru 15 minute .
Sunt bune calde dar si reci