Porc in sos caramel

de Catalina L in Porc, 31 Mar 2015 | 4477 vizualizari

 

Carnea de porc in sos caramel sau thịt Kho , este unul dintre cele mai renumite feluri de mâncare din bucătăria vietnameză.
Carnea este deosebit de moale, frageda și perfect imbibată de sos.

O idee buna pentru Paste...poate cu miel, nu?

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc (de preferat poală de porc)
  • 75 g zahăr (50 g pentru mine data viitoare)
  • 3 linguri de sos de peste
  • 1/2 cub de pui Knorr
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa esalota
  • 3 arpagic
  • 1/2 ardei rosu mic,
  • ardei iute (facultativ)
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc in sos caramel:

Pune carnea într-un recipient cu 20 grame de zahar, 3 linguri sos de peste și pudra Knorr.

Se amestecă bine si se lasa la marinat 30 de minute.

Faceti un caramel colorat. Când este gata, se adaugă 350 ml de apă pentru a-l dilua.

Atentie va face zgomot !

Adăugați carnea cu sosul, puneti uleiul si se pune la fiert.

Se toaca marunt ardeiul, ceapa și partea alba a arpagicului.

Adăugați-le la carne și se fierbe totul la foc moderat 1 oră - 1 ora 30 (1 oră 10 minute pentru mine).

Presarati cu partea verde a apagicului.

În Vietnam este servit cu ouă fierte și orez.

Eu l-am servit cu o salata de cartofi

Poftă bună !!!!

reteta gasita pe blogul lui Bernard caruia ii mulțumesc ..

TIPS-URI

1

atentie cand adaugati apa peste caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate cu legume