Ceafa de porc Santana a la Sidy

de Panacris in Porc, 29 Sep 2012 | 4393 vizualizari

 

Sidy, multumesc ptr idee. Super combinatie!:-*

 

INGREDIENTE

  • ceafa de porc fara os 6 bucati,
  • condimente friptura ( boia de ardei dulce, chimen praf, coriandru praf, sare iodata, cimbru uscat, curry praf) 2 lingurite,
  • vin alb demisec 300 ml,
  • capere murate 2 linguri,
  • piper boabe colorat (negru, verde, alb si rosu) 2 lingurite,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • ulei de masline 2 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc Santana a la Sidy:

Bucatile de ceafa se presara freaca cu lei de masline, se preasara condimentele, apoi se prajesc pe gratarul incins. Eu recunosc ca am folosit tigaia Doubleta;). Dupa ce fripturile, s-a rumenit pe ambele parti, se adauga vinul, caperele, piperul colorat si ardeiul kapia taiat marunt. Se lasa la gatit cca. 15 minute, acoperit la foc mediu. Se serveste ca atare sau cu diferite garnituri. Noi am servit cu cartofi piure, sos de ciuperci si salata de sfecla;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc Santana a la Sidy" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti