Aceasta reteta s-a nascut din o lipsa de inspiratie pentru masa de pranz,insa pana la urma s-a dovedit a fi o idee buna cu vitaminele si aromele legumelor facute la cuptor.
Carnea am marinat-o cu sos soia,50 ml vin rose,curry, si am lasat-o o jumatate de ora in aceasta marinata,apoi carnea am scos-o,am asezat-o in tava de yena,marinata am bagat-o la blender impreuna cu cepele,usturoiul,o smochina,sosul worchester,sosul pimento si am amestecat bine pana s-a facut ca un sos mai gros,pe care l-am turnat in tava peste carne si am dat la cuptor.
Legumele le-am spalat,le-am taiat cuburi,conopida am desfacut-o in buchetele,am asezat legumele intr-o tava si le-am asezonat cu chimen,coriandru,rozmarin,boia,curry,toate aceste condimente le-am pisat putin in mojar inainte de a le pune peste legume,am pus deasupra legumelor putin ulei,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat la cuptor aproximativ 30 minute pana cand legumele s-au inmuiat putin,dar nu de tot,le-am lasat mai al dente.
Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,am adaugat smochinele taiate felii mai groase,le-am lasat 30 secunde sa se caleasca apoi am adaugat zahar,otet xeres,sos pimento si am lasat pana s-a facut un sos grosut si zaharul s-a topit complet.Acest sos l-am folosit peste friptura atunci cand am servit-o.
Pofta mare!