"Zumm-zummm-zummm.....albinutza mea"...cam asa suna o melodie pentru copii..."prin campii si prin razoare, alergam din floare-n-floare..."
Cum nu dau iama in flori am dat iarasi iama in bucatarioara si am pregatit cu mare drag cea mai buna leguma, carne, aliment ever lasat pe acest pamant, adica...porcusorul :P. Nu de Guineea, ca ala inca il tinem drept pet, ci porcul nostru de ograda sau de supermarket, depinde de fiecare. Asadar si prin urmare, ia sa va insirui eu o exemplificare instructiv - descriptiva a modalitatii de pregatire a porcusorului de ograda.
Asa....dupa ce va prindeti parul, lasati bijuteriile pe etajera si va puneti sortuletul curat, luati una bucata pulpa de porc, spalti bine sub un jet racoritor, taiat in felii subtiri, ca pentru snitele.
Incingeti uleiul (ambele varinate, asta ca sa nu mai fiu criticata ca omit amanunte :)), si prajiti bucatile de carne pe fiecare parte cate 3-4 minute. Adaugati apoi pudra de ghimbir, ceapa si ursturoiul tocate. Caliti totul pentru vreo 2-3 minute, dupa care adaugati ardeiul taiat feliute, boiaua de ardei si stingeti totul cu vin si apa.
Acoperiti cu un capac, dati focul spre mic si lasati sa fiarba inabusit vreo 10-15 minute.
Rosiile le decojiti si le taiati felii subtiri si apoi tocati si varza alba. Adaugati totul peste carne, presarati si coriandrul uscat si lasati sa fiarba cam 20-30 minute, sau mai bine zis pana scade frumos si se formeaza un sos.
Serviti apoi totul cu o garnitura de paste sau taitei fierti si patrunjel tocat foarte, foarte marunt.
O minunatie, va jur!
Pofta buna!