E foarte sanatos, e o mancare buna si in zilele de post si poata fi mancata atat cu paste, cat si cu orez sau cu putina paine.
Puneti uleiul la incins dupa care adaugati cuburle de vinete. Lasati sa se gateasca pana devin moi amestecand din cand in cand, aproximativ 7 minute.
Adaugati usturoiul si pasta de ardei si amestecati timp de un minut.
Adaugati apoi sarea, piperul, otetul, ardeiul si rosiile si lasati sa se gateasca aproximativ 20 de minute, amestecand din cand in cand, pana ce zeama de la rosii se avapora.
Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
La final, serviti pastele impreuna cu sosul pomodoro.
Pentru ca azi nu e post, eu am pus si putin cascaval ras deasupra, dar se poate manca si in zilele de post fara cascaval.
1
pentru a scoate putin din iuteala vinetelor, adaugati niste sare dupa ce le-ati taiat si lasati-le sa se odihneasca 10 minute. Astfel vor lasa afara din zeama iute, le stergeti cu un prosop de hartie si sunt numai bune de gatit.