Pomana porcului

de kamy in Porc, 15 Noi 2010 | 20009 vizualizari

 

carne,carne si iar carne....mancata in week end...da?
a taiat un vecin un porc,asa ca am cumparat cateva kg.de carne proaspata si ce puteam face prima data din ea, decat ceva....sa-l pomenim...ca bun a fost

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spata de porc
  • 0.5 kg.burta porc
  • 5 lg untura
  • 1 pahar vin alb
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Am taiat carnea cuburi(potrivite)si am pus-o in tuciul in care am incins bine vreo 5 lg. cu untura.Cand s-a calit carnea binisor am adaugat 1 cana de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic si tuciul acoperit cu un capac.Cand carnea a fost fiarta(a durat cam 30 min,am adaugat un pahar de vin alb(150 ml)si am lasat sa fiarba(fara capac dar tot la foc mic)pana a scazut tot lichidul ramanand numai untura.Inainte sa sting focul am adaugat sare si piper dupa gust.

Se mananca numai cu mamaliguta,mujdei si muraturi...zic eu...(am avut pepeni murati si varza murata)

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

kamy 1

29.11.2010, 11:30

housy....oricum pana la urma ajungi si va fi un ....happy end

diaconta 1

04.12.2010, 19:23

Iacata-mamananc si la tine

kamy 1

06.12.2010, 11:02

dia...sa-ti fie de bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat cu mușchi de porc