O prajitura super pufoasa, aerata si aromata. Se face usor si este de un mare efect pentru cei care o degusta.
Intr-o tava de 20/30 cm punem hartie de copt, am ales o tava in care foaie de placinta trebuie sa acopere si marginile inalte.
Peste hartia de copt asezam prima foaie de placinta, o ungem cu unt topit, asezam a doua foaie, o ungem la fel cu unt topit pana cand punem 4 foi toate unse cu unt (optional, intre foile unse se mai poate pune coaja razuita de lamaie sau portocala, eu nu am pus ca nu imi place).
Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea, apoi adaugam 100g zahar si mixam din nou pana obtinem o spuma ca de bezea.
Galbenusurile le mixam impreuna cu restul de zahar, plicul vanilat si esenta de vanilie, pana capata o culoare albicioasa, apoi adaugam crema de branza in cazul meu (sau iaurt gras) impreuna cu
amidonul si mixam din nou pana omogenizam bine totul.
Cu ajutorul unei palete de silicon punem compozitia de albusuri si amestecam usor de jos in sus pentru a obtine o compozitie pufoasa si aerata.
Impartim compozitia rezultata in 5 (eu am facut totul la ochi :D)
Peste foile de placinta deja unse, punem prima parte de compozitie (cca.4 linguri bune), presaram cateva stafide (stafidele cu trebuie inmuiate, pentru ca placinta este umeda si este suficient pentru a le umfla).
Pe urma, punem inca o foaie de placinta, o ungem la fel cu unt topit, dar in tava o indoiem la capete pentru a nu urca pe margini (doar primele 4 foi trebuiesc lasate intregi pentru a acoperi placinta la final) punem a doua parte de compozitie, iar stafide, din nou a 6 a foaie de placinta unsa cu unt, iar compozitie, stafide pana terminam.
Inainte de ultima foaie ramasa, tragem foile de pe margini in interiorul placintei pentru a nu se arde la coacere, dar si pentru ca placinta sa arate frumos, apoi punem ultima foaie de placinta, o ungem cu restul de unt si turnam deasupra compozitia ramasa. Nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 40 minute la 170°C.
Dupa ce prajitura s-a copt, o lasam sa se raceasca jumatate de ora, pentru a o putea taia, apoi o pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!