Aperitiv placinte Poale-n brau

de Cofetarul Vesel in Dulciuri, 1 Feb 2018 | 2392 vizualizari

 

Sunt placinte moldovenesti foarte bune cu o umplutura consistenta de branza dulce cu stafide. Va invit cu mare drag sa incercati reteta!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 250 ml apa calda
  • 50 gr zahar tos
  • 7 gr drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • 70 ml ulei
  • 1 lingura de sare
  • Umplutura:
  • 350 gr branza dulce de vaca
  • 50 gr zahar tos
  • 1 ou
  • 50 gr stafide
  • Pentru decor:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte Poale-n brau:

Aluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem si il taiem in patrate.

Umplutura: Amestecam foarte bine branza cu oul, zaharul si stafidele, iar umplutura este gata.

Pentru decor: Amestecam bine galbenusul cu zaharul pudra.

Pregatirea placintelor: In fiecare patrat punem cate putina umplutura si formam poala in brau. Le punem intr-o tava, le ungem cu galbenusul amestecat cu zahar si le dam la cuptor 40 de minute, la 180C.

Dupa ce s-au copt, le putem servi!!!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi "Petit chinois"