Aperitiv placinte Poale-n brau

de Cofetarul Vesel in Dulciuri, 1 Feb 2018 | 2199 vizualizari

 

Sunt placinte moldovenesti foarte bune cu o umplutura consistenta de branza dulce cu stafide. Va invit cu mare drag sa incercati reteta!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 250 ml apa calda
  • 50 gr zahar tos
  • 7 gr drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • 70 ml ulei
  • 1 lingura de sare
  • Umplutura:
  • 350 gr branza dulce de vaca
  • 50 gr zahar tos
  • 1 ou
  • 50 gr stafide
  • Pentru decor:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte Poale-n brau:

Aluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem si il taiem in patrate.

Umplutura: Amestecam foarte bine branza cu oul, zaharul si stafidele, iar umplutura este gata.

Pentru decor: Amestecam bine galbenusul cu zaharul pudra.

Pregatirea placintelor: In fiecare patrat punem cate putina umplutura si formam poala in brau. Le punem intr-o tava, le ungem cu galbenusul amestecat cu zahar si le dam la cuptor 40 de minute, la 180C.

Dupa ce s-au copt, le putem servi!!!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci