De mult timp nu am mai mancat ABRAMIS BRAMA, mai pe inteles - platica. Declar cu mana pe inima ca are cea mai dulce si savuroasa carne dintre pestii de apa dulce. Cu aceasata ocazie o urc in topul preferintelor mele. Platica noastra este sora buna, inrudita cu celebra dorada.
1
Platica are oase multe si subtirele. Daca este mai mica si o prajiti increstati oblic mai puternic. Oasele mici se vor praji si se vor putea consuma ca atare.
2
Eu am desfacut usor platica si se scote sirea spinarii cu oasele aferente dintr-o singura miscare.
3
Carnea de paltica este cu un gust fin, usor dulce si potrivit de suculenta. Eu o consider o delicatesa. In topul preferintelor o situez peste salau, pastrav, stiuca care au o carne mai densa si mai uscata.
4
Pestii de apa dulce sunt deliciosi pescuiti in ape curgatoare in anotimpul rece.
5
In acest sezon poti avea surprize, de obicei oferta vine si cu icre incluse :D
6
Uleiul aromatizat cu oregano l-am obtinut prin infuzarea florilor de oregano [din cultura proprie] cu ulei de masline.