Pestele prajit
Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta. Se da prin faina si se prajeste .
Rosiile scazute
Rosiile se oparesc si se decojesc. Se taie in bucati mai mari. Ceapa si ardeiul se taie marunt. Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute. Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta,sarea si piperul. Se fierb la foc mic 15 de minute .
Cartofii prajiti-stil libanez.
Cartofii se curata de coaja si se taie in lungime. Se spala si se usuca bine intr-un servet. Se sareaza dupa gust si condimenteaza. Se calesc in ulei pana cartofii iau o culoare aurie. Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,salata si muraturi. Eu am servit cu salata mixta cu sos de susan.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-cu-pasta-de-susan-specifica-tarilor-arabe.html
Pofta buna!