Calde...si buuune, haideti la placinte, va astept pe toti cu drag! :)
Faina se cerne in vasul de framantat. In mijloc vom pune drojdia. Se pun si restul ingredientelor, iaurtul sa fie la temperatura camerei, iar untul topit sa fie putin racit( nu-l puneti fierbinte), iar laptele desigur se pune caldut.
Framantam aluatul in jur de zece minute, il crestam adanc in forma de cruce cu un cutit, apoi il lasam la loc caldut in bucatarie la crescut. Eu acopar vasul cu un servet. Dupa o ora sau o ora si jumatate isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura, amestecam urda cu iaurtul, ouale si mararul tocat, apoi si sarea( daca aveti mofturici in casa care nu suporta mararul, renuntati la el).
In urma crestaturii facute, aluatul este impartit in 4. Fiecare bucata o vom imparti la randul ei in 3 bucati.
Intindem pe o suprafata infainata bucata de aluat sub forma unui mic cerc, asezam umplutura in mijloc si strangem apoi ridicand parte peste parte, sau ca si cand am face un saculet pe care il vom uni la mijloc.
Facem toate placintele, apoi le ungem cu galbenusul batut cu iaurt putin incalzit. Nu punem nimic rece peste aluatul care creste. Vom mai lasa 30 de minute la crescut apoi vom coace placintele in jur de 35 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc frumos!
Servim cu pofta...sunt o bunatate!