Placinte sarate cu urda

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2012 | 21724 vizualizari

 

Calde...si buuune, haideti la placinte, va astept pe toti cu drag! :)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 gr unt topit
  • 3 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • Umplutura:
  • 600 gr urda
  • 2 oua
  • 150 gr iaurt
  • 1 legatura de marar( sau patrunjel daca va place,sau fara)
  • 1 lingurita sare
  • pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte sarate cu urda:

Faina se cerne in vasul de framantat. In mijloc vom pune drojdia. Se pun si restul ingredientelor, iaurtul sa fie la temperatura camerei, iar untul topit sa fie putin racit( nu-l puneti fierbinte), iar laptele desigur se pune caldut.

Framantam aluatul in jur de zece minute, il crestam adanc in forma de cruce cu un cutit, apoi il lasam la loc caldut in bucatarie la crescut. Eu acopar vasul cu un servet. Dupa o ora sau o ora si jumatate isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura, amestecam urda cu iaurtul, ouale si mararul tocat, apoi si sarea( daca aveti mofturici in casa care nu suporta mararul, renuntati la el).

In urma crestaturii facute, aluatul este impartit in 4. Fiecare bucata o vom imparti la randul ei in 3 bucati.

Intindem pe o suprafata infainata bucata de aluat sub forma unui mic cerc, asezam umplutura in mijloc si strangem apoi ridicand parte peste parte, sau ca si cand am face un saculet pe care  il vom uni la mijloc.

Facem toate placintele, apoi le ungem cu galbenusul batut cu iaurt putin incalzit. Nu punem nimic rece peste aluatul care creste. Vom mai lasa 30 de minute la crescut apoi vom coace placintele in jur de 35 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc frumos!

Servim cu pofta...sunt o bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte sarate cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

RuxyRux 1

19.11.2012, 12:06

O! Ce apreciere! Esti o scumpete, multumesc!

CarmenBlue 1

10.02.2014, 10:38

super

RuxyRux 1

10.02.2014, 10:40

Multumesc Carmen!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cocorada ardeleneasca