Mama le face cu aluat dospit cu drojdie, dar durează mult. Pentru gospodine care nu prea au timp, reţeta mea este foarte utilă, sper!
Se cerne făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu sare, se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat şi se amestecă în făină. Dacă e necesar, se pune puţină apă călduţă, încât să iasă un aluat elastic. Se lasă 10 minute să se odihnească. În aceste timp, se zdrobeşte urda, se pune zahăr după gust, 2-3 ouă şi mărar tocat. Cine doreşte, le poate face cu urdă sărată.
Se ia cu mâna aluat şi se întinde pe planşeta înfăinată, apoi se pune umplutura.
Se coc în tigaia cu ulei, mai mult sau mai puţin, cum vă place.
Se pot face şi gogoşi din acest aluat!
1
Dupa ce le puneti în tigaie, acoperiţi-le, coaceti la foc mediu şi supraveheaţi să nu se ardă.
2
Sunt excelente calde, dar merg si reci, să le acopeiri cu o pungă de plastic dacă se răcesc sa nu se usuce.