Ceva dulce am mânca mai tot timpul :) .
Într-un vas punem făina și facem în mijlocul vasului o groapă unde punem drojdia sfărămată împreuna cu paharul de apă(calduță).Amestecăm pentru ca drojdia să se dizolve si adăugam și paharul de ulei,două ouă și 100 g zahar .Omogenizăm întreaga ”cocă” și frământăm până obținem un aluat moale și nelipicios.Lăsăm sa dospească cca 1h.Presărăm blatul de lucru pentru a nu se lipi și întindem aluatul cu un sucitor până vom avea o foaie potrivită .Se va tăia foaia în bucăți egale .Compoziția pentru umplură se face astfel :amestecăm brânza cu un ou și pliculețul de zahăr vanilat.
Se va pune câte o linguriță de umplutură în fiecare bucațică și apoi punem colț la colț fiecare parte din acea bucățică.Punem într-o tavă în care am pus hârtie de copt plăcintele care le am uns mai apoi cu oul ramas și cu puțin mac.Am încins cuptorul și băgăm plăcintele.Le scoatem când s-au rumenit frumos pe deasupra .Când le-am scos din cuptor le-am acoperit cu o punguță cât sa cuprinda întreaga tavă.După 10 min în care au stat înabușite le pudrăm cu zahar pudră .
Poftă bună și spor la făcut :)
1
tava poate fi tapetată și cu făină