Placinte invartite cu telemea si spanac

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2015 | 5921 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta de la Laura si mi-au placut tare mult. Va recomand reteta deoarece ce minunata si s eface usor .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • jumate cub drojdie, putina apa calda
  • 50 gr unt topit
  • 350 gr iaurt natur
  • 1 ou
  • putina sare, putin zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • spanac (aprox 250 gr),
  • 150 gr telemea,
  • marar verde,
  • 1 ceapa mica,
  • ulei de masline,
  • putina salata verde,
  • 1 ou,
  • putin gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte invartite cu telemea si spanac:

Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si framantam bine. La final adaugam si untul topit si racit si framantam bine pana devine un aluat elastic. Il lasam la dospit cca 1 ora. 

Pregatim umplutura. Cum eu am folosit spanac proaspat din punga nu a fost nevoie sa il spal. Dar e bun de oricare tip de spanac. Apoi salata verde o spalam si o tocam julien si o saram putin de tot,. Intr-o tigaie punem ceapa tocata ff marunt la clait cu ulei de masline si adaugam apoi spanacul. Il saltam putin, pana se inmoaie. Adaugam si salata si stingem focul. Amestecam cu telemeaua maruntita si 1 ou. Adaugam si putin gris si amestecam bine. Daca va place si aveti puneti marar si ceapa verde. 

Aluatul il intindem cu sucitorul in foi dreptunchiulare si rulam , apoi punem umplutura si rulam. Taiem felii potrivit de groase pe care pe punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu un ou batut si presaram cu seminte de susan. le dma la cuptorul incins pana se rumenesc frumos si aluatul e copt. 

 

TIPS-URI

1

eu am facut si in forma de rulada si mi.a placut mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte invartite cu telemea si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgarasi de cartofi cu branza