Super bune, dupa reteta lui bitzahttp://bucataras.ro/retete/7077/amandine.html
blat:
Crema:
Sirop.
Glazura:
Decor :
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza.Se amesteca bine galbenusurile cu apa si uleiul,Se pun galbenusurile peste albusul batut bine si se amesteca usor dupa care se pune faina si cacaua.
Se tapeteaza o tava se pune compzitia si se da la cuptor 35 minute la 160 grade.Dupa ce sa racit se taie in doua.
Crema:
Se mixeaza bine untul pana se face spuma .Glabenusurile se pun pe baie de aburi cu zaharul pana se topesc,Dupa ce s-au racit galbenusurile se amesteca cu untul ,cacaua si esenta de rom, se mixeaza foarte bine pana devine o compozitie foarte cremoasa.
Siropul:
Se pune apa cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul ,dupa care se ia jos de pe foc si se lasa la racit .Cand siropul e rece se pune esenta de rom.
Glazura de ciocolata:
Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit intr-o craticioara cu frisca lichida.Dupa ce s-a topit se ia de pe foc si se lasa la racit.
Asamblare:
Se taie blatul in doua se insiropeaza foarte bine dupa care se pune crema, se intinde uniform si se pune blatul al doilea care si acesta se insiropeaza bine.Se pune glazura de ciocolata.
Se portioneaza si se decoreaza cu frisca