Amandine(by bitza)

de nadina73 in Dulciuri, 18 Oct 2010 | 7114 vizualizari

 

Super bune, dupa reteta lui bitzahttp://bucataras.ro/retete/7077/amandine.html

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahr
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 200 zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom

Sirop.

  • 400 ml apa
  • 150 zahar
  •  1 fiola de esenta rom

Glazura:

  • 1 ciocolata neagra 150g
  • 70 frisca

Decor :

  • frisca 100 ml
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine(by bitza):

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza.Se amesteca bine galbenusurile cu apa si uleiul,Se pun galbenusurile peste albusul batut bine si se amesteca usor dupa care se pune faina si cacaua.

Se tapeteaza o tava se pune compzitia si se da la cuptor 35 minute la 160 grade.Dupa ce sa racit se taie in doua.

Crema:

Se mixeaza bine untul pana se face spuma .Glabenusurile se pun  pe baie de aburi cu zaharul pana se topesc,Dupa ce s-au racit galbenusurile se amesteca cu untul ,cacaua si esenta de rom, se mixeaza foarte bine pana devine o compozitie foarte cremoasa.

Siropul:

Se pune apa cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul ,dupa care se ia jos de pe foc si se lasa la racit .Cand siropul e rece se pune esenta de rom.

Glazura de ciocolata:

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit intr-o craticioara cu frisca lichida.Dupa ce s-a topit se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare:

Se taie blatul in doua se insiropeaza foarte bine dupa care se pune crema, se intinde uniform si se pune blatul al doilea care si acesta se insiropeaza bine.Se pune glazura de ciocolata.

Se portioneaza si se decoreaza cu frisca

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine(by bitza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu branza si portocale