Mini langosi cu branza sau gem de prune

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2010 | 22097 vizualizari

 

M-am inspirat din revista "Bucataria de azi " si am facut pentru al meu iubit o portie mareeeeeeeee de langosi ( el este fan " cocaturi" : )....

P.S: o felicit pe Mihaela pentru premiul obtinut la revista!!! foarte buna saramura ( o sa testez curand reteta).

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 30 gr drojdie
  • 1 cana lapte  
  • ptr. umplutura:
  • 200 gr telemea rasa
  • 1 lingura unt
  • 1 ou legatura de marar verde
  • piper  
  • ptr. varianta dulce:
  • 200 gr gem prune
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini langosi cu branza sau gem de prune:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, amestecata cu o lingurita cu zahar si se lasa la dospit 10 min; intre timp se bat ouale cu zaharul , untul si laptele; se amesteca maiaua in faina, apoi se adauga mixul din oua, zahar, unt si lapte, putin cate putin, pana cand aluatul devine elastic.

se lasa la crescut cam o ora; pe o plansa de lucru, se presara un strat generos de faina, apoi din aluat intindem o foaie groasa.Cu gura unei cesti taiem cercuri micute, iar in mijlocul acestora punem la alegere, fie o umpluura   dulce, fie una sarata.

Dupa ce am umplut mijlocul fiecarui cerc,lipim marginile acestuia, si, pentru siguranta le presam cu ajutorul unei furculite.

Intr-o tigaie incinsa cu mult ulei, se pun la prajit cate 2-3 mini-langosi, intorcandu-i pe ambele parti( trebuie sa fie bine rumeniti, nu arsi)....Se scot pe servete de bucatarie, pentru a scapa de surpulsul de grasime!

POFTA BUNA! SUNT DELICIOSI! 

TIPS-URI

1

Se servesc calzi. Langosile cu umplutura dulce vor fi pudrate cu zahar farin, iar cei cu umplutura sarata se vor servi cu branza rasa si smantana. E una din cele mai reusite retete de langosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini langosi cu branza sau gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitive in foietaj