Este o tocanita dulce picanta pe care o fac foarte des toamna cand se coc ardeii, dar si iarna cu proviziile de la congelator.
Eu obisnuiesc sa pun ardeii copti la congelator in sucul propriu.
Feliem ceafa si o punem la fript pe grill.
Curatam ceapa si o taiem julien.
Curatam morcovul si il taiem rondele.
Usturoiul curatat il taiem in bucati mici.
Punem intr-un vas pe foc moale uleiul la incins, adaugam ceapa si picuram putina apa.
Amestecam de cateva ori apoi adaugam morcovul si apa calduta, apoi acoperim si lasam legumele la inabusit cateva minute, adaugam feliile de ceafa, usturoiul, asezonam cu sare asi condimentele si adaugam restul de apa.
Lasam pe foc pana se patrunde morcovul dupa care adaugam ardeiul taiat si sucul de rosii, acoperim si mai lasam 10 minute pe foc.
Intr-un vas diluam faina cu putina apa apoi o punem peste tocanita si amestecam repede sa se omogenizeze.
Mai tinem pe foc pana se ingroase faina, mestecand continuu, apoi stingem focul si adaugam patrunjel tocat.
Pofta buna!
1
Se poate pune ardei asortat: capia si gogosar ca la zacusca.
2
Ardeiul se adauga spre sfarsit deoarece este deja copt si nu trebuie lasat prea mult, altfel se faramiteaza.