Tocana de ardei copti cu ceafa afumata

de Merisor in Porc, 8 Mar 2013 | 3405 vizualizari

 

Este o tocanita dulce picanta pe care o fac foarte des toamna cand se coc ardeii, dar si iarna cu proviziile de la congelator.
Eu obisnuiesc sa pun ardeii copti la congelator in sucul propriu.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ceafa de porc afumata
  • 350 gr ardei copt congelat
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 capatana usturoi
  • 200ml suc de rosii cu ardei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml apa
  • 2 linguri faina
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copti cu ceafa afumata:

Feliem ceafa si o punem la fript pe grill.

Curatam ceapa si o taiem julien.

Curatam morcovul si il taiem rondele.

Usturoiul curatat il taiem in bucati mici.

Punem intr-un vas pe foc moale uleiul la incins, adaugam ceapa si picuram putina apa.

Amestecam de cateva ori apoi adaugam morcovul si apa calduta, apoi acoperim si lasam legumele la inabusit cateva minute, adaugam feliile de ceafa, usturoiul, asezonam cu sare asi condimentele si adaugam restul de apa.

Lasam pe foc  pana se patrunde morcovul dupa care adaugam ardeiul taiat si sucul de rosii, acoperim si mai lasam 10 minute pe foc.

Intr-un vas diluam faina cu putina apa apoi o punem peste tocanita si amestecam repede sa se omogenizeze.

Mai tinem pe foc pana se ingroase faina, mestecand continuu, apoi stingem focul si adaugam patrunjel tocat.

Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate pune ardei asortat: capia si gogosar ca la zacusca.

2

Ardeiul se adauga spre sfarsit deoarece este deja copt si nu trebuie lasat prea mult, altfel se faramiteaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copti cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

loredanaaa 1

08.03.2013, 21:29

ce bine arata

Constelatialeu 1

09.03.2013, 11:58

Merisor,vad ca te intreci cu gluma si eu te astept la sosea.....

cristeena20 1

13.03.2013, 13:01

bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tocana de ardei