O placinta usoara pt mic dejun s-au cina.... Daca tot m-au incintat cei de la Delaco am hotarit sa le probez produsele..
Pregatiti compozitia de brinza pt placinte: sfarimati casul sau dati-l pe razatoare daca este mai uscat, adaugati brinzeturile de la cutie, brinza telemea o dati pe razatoare, adaugati ouale si amestecati compozitia. Adaugati si restul de ingrediente pt umplutura: iaurtul, ceapa taiata feliute, pesmetul, amidonul si semintele, amestecati compozitia si potriviti de sare.
Pregatim o tava pt placinte, o ungem cu ulei si o punem la indemina. Luam o foaie de placinta o ungem cu ulei, adaugam alta foaie de placinta, o ungem si pe asta cu ulei si punem cam 3-4 linguri mari din compozitia cu brinza. Intindeti brinza pe toata suprafata foii de placinta, rulati, cind ajungeti la mijloc adunati putin capetele si apoi rulati pina la final.
Puneti placinta rulata in tava si procedati la fel si cu restul foilor. Dupa ce le-ati terminat, amestecati iaurtul grecesc cu laptele si-l turnati peste placinte. Dati tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute, puneti un ou batut peste placinte, presarati semintele de dovleac prajite si mai puneti un ou batut peste seminte. Presarati putina sare si mai dati la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.
Serviti ca atare sau cu o cana de lapte sau iaurt.
Pofta buna!!!
1
folositi foi de placinte de bune calitate, sa nu fie rupte
2
pt un gust mai bogat mai adaugati masline verzi taiate, eu nu am avut