Cartofi frantuzesti

de Julie in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2010 | 12057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potrivit de mari
  • 5 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 40 g pesmet
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Fierbem si 4 oua timp de 6-7 minute, apoi le punem in apa rece. Le curatam de coaja , le taiem felii subtiri si le presaram cu sare si piper. Intr-o tigaie prajim pesmetul in unt ,pana se rumeneste putin.

Batem oul crud ramas ,cu sare, piper,vegeta .Il amestecam apoi  cu laptele,  smantana si putin patrunjel verde tocat marunt.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il presaram cu putin pesmet. Asezam jumatate din cantitatea de cartofi, jumatate din cantitatea de oua felii si apoi jumatate din amestecul de smantana.Apoi restul cartofilor , restul feliilor de oua si restul amestecului de smantana si ou.
Deasupra repartizam pesmetul prajit si sucul de rosii.

Dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute.

Servim in stare calda ,cu smantana si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

08.06.2010, 15:29

buni tare, stiu !

Rocsi 1

10.06.2010, 19:46

foarte frumosi...park e o prajitura

feliciacristea46 1

28.11.2013, 23:05

toate bune, dar nu vreau cu oua fierte, fara imi place mie !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa si smantana