Placinta floare cu branza si marar

de diana_k in Prajituri, 7 Oct 2013 | 11247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de placinta:
  • 500g faina
  • 300 ml lapte cald
  • 1 cub de drojdie
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Umplutura
  • 200g branza de capra
  • 200g branza de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • marar
  • sare dupa gust
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta floare cu branza si marar:

Drojdia proaspata se dizolva in lapetele caldut, se pune zaharul si se amesteca bine, se presara un pumn de faina si se lasa la crescut 10 minute.
In cuva masinii de paine se pune sarea, faina si uleiul, se laptele cu drojdia crescuta si se porneste masina pe programul de framantare.
Dupa ce aluatul a fost framanatat se scoate din cuva si se rastoarna intr-un lighenus uns cu ulei, pentru a nu se lipi aluatul de el. Se acopera si se lasa la crescut la loc cald timp de o ora, o ora si jumatate.

Intre timp se pregateste umplutura: branza se sfarama, se amesteca cu oul, smantana, mararul si sarea dupa gust....in functie de cat de sarata este branza.   

Aluatul crescut se pune pe blatul de lucru presarat cu faina, se imparte in doua si se intind doua cercuri mari, de jumatate de cm grosime. Se pune compozitia de branza in mijloc si pe marginea primului blat si se acopera cu blatul ramas. Se lipesc capetele si se aranjeaza frumos, cat mai rotund.

Un castronas sau o cana se aseaza in mijlocul placintei, se cresteaza marginile, apoi se rasucesc. Se unge cu galbenusul de ou, se presara marar...fiecare orneaza placinta  adupa imaginatie, mie asta mi-a iesit :)

Se lasa la crescut 20 de minute apoi se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute cu ventilatia cuptorului pornita.
Pofta buna!
     

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta floare cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza de vaca