Va garantez ca nu te poti satura cu o portie... ai nevoie de minim doua bucati :))))))) zdravene! :)))) Bine e sa fii boier acasa si sa mananci placinte aburinde , abia scoase din cuptor, asa cum si cate iti pofteste inima! :D :D :D
Intr-un bol, se amesteca branza de vaci, cu smantana, cu zaharul si ouale, cu vanilia, coaja de lamaie, romul si praful de copt.
Foile se rup in bucatele si se amesteca pe rand in compozitie. Se pastreaza o singura foaie deoparte.
Se unge tava cu unt, se pune compozitia cu foi si crema de branza si se pune deasupra foaia ramasa.
Se coace placinta timp 45 sau 50 de minute la 180 de grade.
Dupa 30 de minute, se deschide cuptorul, se pune deasupra iaurtul si se unge foaia rapid.
Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza.
Se poate manca calda, iar daca doriti pudrati placinta cu zahar pudra vanilat.
Pofta mare boiereasca!
1
Daca va plac stafidele puneti-le din blesug.