Placinta dobrogeana cu telemea

de andreea123 in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2011 | 13156 vizualizari

 

Toata lumea a auzit de vestita Placinta Dobrogeana, deosebit de gustoasa, mai ales daca o mananci vara in compania unui pahar de bere, asa ca m-am gandit sa postez reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de placinta (sarbesti)
  • 4 oua
  • 700g de branza (telemea si cas)
  • 550g de smantana
  • 1 pachet de unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana cu telemea:

Se ia un bol in care se pune branza rasa sau zdrobita cu furculita si 350g de smantana, apoi se amesteca bine compozitia.

Se deschide pachetul cu foi de placinta, se scot 3 foi din el si se ung cu unt topit, apoi se pune peste cateva linguri din compozitia de branza, se intinde bine si se ruleaza.

Ruloul se ajeaza intr-o tava unsa cu unt; la fel se procedeaza pana se termina foiile de placinta.

Dupa ce ati asezat toate rulourile in tava, acestea se inteapa cu furculita si se dau cu unt pe deasupra.

La urma, inainte de a baga placinta la cuptor, se amesteca cu mixerul cele 4 oua cu 200g de smantana, se toarna peste placinta si se lasa sa stea 5 min. 

Se baga la cuptor, acesta fiind incins in prealabil la 180°C si se coace pana se rumenesc deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci, sunca de curcan si branza