Toata lumea a auzit de vestita Placinta Dobrogeana, deosebit de gustoasa, mai ales daca o mananci vara in compania unui pahar de bere, asa ca m-am gandit sa postez reteta.
Se ia un bol in care se pune branza rasa sau zdrobita cu furculita si 350g de smantana, apoi se amesteca bine compozitia.
Se deschide pachetul cu foi de placinta, se scot 3 foi din el si se ung cu unt topit, apoi se pune peste cateva linguri din compozitia de branza, se intinde bine si se ruleaza.
Ruloul se ajeaza intr-o tava unsa cu unt; la fel se procedeaza pana se termina foiile de placinta.
Dupa ce ati asezat toate rulourile in tava, acestea se inteapa cu furculita si se dau cu unt pe deasupra.
La urma, inainte de a baga placinta la cuptor, se amesteca cu mixerul cele 4 oua cu 200g de smantana, se toarna peste placinta si se lasa sa stea 5 min.
Se baga la cuptor, acesta fiind incins in prealabil la 180°C si se coace pana se rumenesc deasupra.
Pofta buna!