Inghetata de capsuni cu iaurt

de mirela0911 in Dulciuri, 20 Iun 2016 | 4912 vizualizari

 

Tocmai buna pe caldurile astea! 

 

INGREDIENTE

  • 250 g capsuni
  • 3-6 lg zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 400 g iaurt gras
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni cu iaurt:

Capsunile se spala, se curata de codite si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul peste ele si se lasa timp de 15 minute pentru a lasa sirop. Se aseaza craticioara pe foc si se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit bine se amesteca cu iaurtul si zeama de lamaie. Frisca lichida se mixeaza apoi se amesteca cu iaurtul si capsunile. Se omogenizeaza bine, se toarna amestecul intr-o cutie si se da la congelator pentru minim 4 ore. La fiecare ora se scoate si se amesteca pentru a zdrobi acele de gheata care se formeaza.

Se serveste in cupe dupa preferinta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui capsunile cu orice alt fruct preferat.

2

Fructele se pot zdrobi la blender, eu le-am lasat asa, sa se simta si bucati de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

AndrutzaP 1

21.06.2016, 10:21

Foarte bunaaaa

mena29 1

21.06.2016, 12:21

Exact pentru caldura de afara! Super delicioasa!

Moni_alex 1

22.06.2016, 12:37

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui