Placinta cu spanac si telemea de oaie

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2014 | 4886 vizualizari

 

Este o placinta simplu de pregatit; in tarile arabe la placintele cu spanac se adauga un ingredient specific: sumacul.Acest condiment da mancarurilor un gust usor acrisor si o culoare bordo foarte apetisanta.

 

INGREDIENTE

  • · 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • · 1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • · ulei de masline virgin
  • · cateva fire de ceapa verde
  • · 1 ceapa mare
  • · 400 g telemea de oaie
  • · 3 oua
  • · ¼ lingurita de sare
  • · piper proaspat macinat
  • · sumac
  • · 60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si telemea de oaie:

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva  minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt.

Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sare si sumac.

Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare  si piperul.

Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava  cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.

Se pun in tava 6 foi  unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.

Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.

Se presara cu sumac macinat.

Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.

Se da  40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la  180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Foile de placinta se pastreaza intre 2 prosoape de bucatarie umede pentru a nu se usca

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

ULTIMELE COMENTARII

Valind

Booked Coral Villa through https://coral.aktis.villas and everything went perfectly! The site is convenient, the registration process took only a couple of minutes. The villa turned out to be even better than on the photo: spacious rooms, stylish interior and stunning ocean view. Especially liked the pool and the private access to the beach. I recommend this site for those who appreciate comfort and reliability.

Beachfront Villa

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cuburi cu spanac si crema de branza cu ciuperci