Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii.
Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. La fel se trrec prin apa rece, se curata si se taie felii.
ungem o tava cu unt si punem un rand de felii de cartofi. Condimentam cu sare si piper.
Uremeaza un rand de felii de ou iar apoi cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.
Continuam cu inca un rand de cartofi, ou si cascaval.
Ultimul rand va fi unul de cartofi. Deasupra turnam smantana amestecata cu laptele si radem putin cascaval.
Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.
Se servesc calzi. Noi i-am mancat langa creier pane.