Cartofi frantuzesti

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 5930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 1 cescuta lapte
  • unt pentru uns tava
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii.

Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. La fel se trrec prin apa rece, se curata si se taie felii.

ungem o tava cu unt si punem un rand de felii de cartofi. Condimentam cu sare si piper.

Uremeaza un rand de felii de ou iar apoi cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Continuam cu inca un rand de cartofi, ou si cascaval.

Ultimul rand va fi unul de cartofi. Deasupra turnam smantana amestecata cu laptele si radem putin cascaval.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.

Se servesc calzi. Noi i-am mancat langa creier pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]