Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita

de mihaelaradu in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2012 | 6875 vizualizari

 

Placinta greceasca din foietaj umpluta cu spanac, feta si ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj
  • 500 gr spanac
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa medie
  • 400 gr feta
  • 2 oua
  • ulei pt uns foile de foietaj
  • margarina pt uns tava
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita:

  1.  Spanacul se spala bine. Se pune intr-un vas mai mare si se toarna apa calda peste frunze. Se scurge bine de apa si se presara cu putina sare.
  1. Ceapa se taie rondele (sau ca si pt calit daca folositi 1 capatana de ceapa)
  2. Ouale se bat si se toarna peste spanac si ceapa. Amestecam bine frunzele de spanac astfel incat ouale sa cuprinda tot spanacul.
  3. Tava se unge cu margarina.
  4. Foietajul se imparte in jumatate si se unge fiecare coala cu ulei de masline/ floarea soarelui. Jumatate se aseaza dedesubt, jumatate peste umplutura (si foile care le asezam deasupra trebuiesc unse fiecare in parte)
  5. Feta se sfarama printre frunzele de spanac.
  6. Se da la cuptorul pre-incalzit pentru 45 minute. Temperatura cuptorului sa fie medie, cca 170 grade. 
  7. Cand este rumenita frumos, putem scoate tava. Se taie dupa ce s-a racit.

 

TIPS-URI

1

folositi telemea de capra/vaca daca nu gasiti feta.

2

se poate asezona oul cu putin piper

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu cascaval