MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita:
Spanacul se spala bine. Se pune intr-un vas mai mare si se toarna apa calda peste frunze. Se scurge bine de apa si se presara cu putina sare.
Ceapa se taie rondele (sau ca si pt calit daca folositi 1 capatana de ceapa)
Ouale se bat si se toarna peste spanac si ceapa. Amestecam bine frunzele de spanac astfel incat ouale sa cuprinda tot spanacul.
Tava se unge cu margarina.
Foietajul se imparte in jumatate si se unge fiecare coala cu ulei de masline/ floarea soarelui. Jumatate se aseaza dedesubt, jumatate peste umplutura (si foile care le asezam deasupra trebuiesc unse fiecare in parte)
Feta se sfarama printre frunzele de spanac.
Se da la cuptorul pre-incalzit pentru 45 minute. Temperatura cuptorului sa fie medie, cca 170 grade.
Cand este rumenita frumos, putem scoate tava. Se taie dupa ce s-a racit.
TIPS-URI
1
folositi telemea de capra/vaca daca nu gasiti feta.
2
se poate asezona oul cu putin piper
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.