Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita

de mihaelaradu in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2012 | 6714 vizualizari

 

Placinta greceasca din foietaj umpluta cu spanac, feta si ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj
  • 500 gr spanac
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa medie
  • 400 gr feta
  • 2 oua
  • ulei pt uns foile de foietaj
  • margarina pt uns tava
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita:

  1.  Spanacul se spala bine. Se pune intr-un vas mai mare si se toarna apa calda peste frunze. Se scurge bine de apa si se presara cu putina sare.
  1. Ceapa se taie rondele (sau ca si pt calit daca folositi 1 capatana de ceapa)
  2. Ouale se bat si se toarna peste spanac si ceapa. Amestecam bine frunzele de spanac astfel incat ouale sa cuprinda tot spanacul.
  3. Tava se unge cu margarina.
  4. Foietajul se imparte in jumatate si se unge fiecare coala cu ulei de masline/ floarea soarelui. Jumatate se aseaza dedesubt, jumatate peste umplutura (si foile care le asezam deasupra trebuiesc unse fiecare in parte)
  5. Feta se sfarama printre frunzele de spanac.
  6. Se da la cuptorul pre-incalzit pentru 45 minute. Temperatura cuptorului sa fie medie, cca 170 grade. 
  7. Cand este rumenita frumos, putem scoate tava. Se taie dupa ce s-a racit.

 

TIPS-URI

1

folositi telemea de capra/vaca daca nu gasiti feta.

2

se poate asezona oul cu putin piper

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv merdenele din aluat de foietaj