Placinta cu praz

de Criss in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2014 | 7711 vizualizari

 

Placintele si tartele de acest gen sunt tare pe placul lui Alex, astfel ca le pregatesc de cate ori am ocazia sau imi cere el. De aceasta data am primit de la o prietena o legatura mare de praz proaspat si bio chiar din gradina ei si am pregatit o placinta cu umplutura de praz si cascaval, o combinatie delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -500 g faina
  • -200 g unt
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • -o legatura mare de praz (cam 1 kg)
  • -200 g cascaval
  • -3 oua
  • -200 g smantana
  • -sare,piper
  • -3 linguri ulei
  • -1 galbenus pentru uns placinta
  • -1 lingura pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.  

Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper. Se bat ouale, se adauga cascavalul ras si smantana si se amesteca cu prazul calit.

Aluatul se imparte in doua bucati, cam 1/3 si 2/3. Bucata mai mare se intinde intr-o forma de tort detasabila astfel incat sa acopere si marginea formei. Peste aluat se presara o lingura pesmet care are rolul de a absorbi umezeala compozitiei. Se pune umplutura iar cu restul de aluat se acopera placinta. Se unge cu galbenus de ou si se coace placinta pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

marieta 1

04.09.2014, 13:38

arata bine,o s-o incerc si eu,pana atunci o pun la favorite!

Lia_ 1

04.09.2014, 20:47

favo

Criss 1

05.09.2014, 05:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale din cartofi si cascaval