Placinta cu piept de pui

de Lau in Pui, 4 Mar 2012 | 4318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 oua
  • 250 g branza
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei usturoi
  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 linguri de zahar
  • 200 ml apa calduta
  • cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu piept de pui:

Faina o cernem, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, sare, zahar si putina apa, amestecam dupa care framantam un aluat nelipicios. Acoperi mai lasam cca 30 min la dospit.

Carnea o taiem bucati si  o fierbem. Amestecam ouale batute cu branza si smantana, sare dupa gust, usturoiul pisat.

Intindem o foaie mai mare decat diametrul tavii in care vom coace placinta. Asezam aluatul in tava, desfacem pasta de toamate cu 2 linguri de apa si adaugam peste aluat, adaugam bucatile de carne si amestecul de ou. Tragem putin marginile peste umplutura, apoi am intins alta foaie mai mica si am pus-o deasupra, am uns cu ou si am adaugat cascaval ras deasupra. Am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Individual Chicken Pies