Am inceput cu cartofii. I-am curatat, spalat, taiat in bucati mari si i-am fiert aproximativ 15 minute.
Intre timp, am spalat legumele si am tocat ceapa marunt, iar ardeii grosier.
Am incins o lingura de ulei si am rumenit bucatile mari de piept de pui pe ambele parti. Le-am scos intr-o farfurie si in aceeasi cratita am adaugat restul de ulei si am calit usor ceapa, ardeii, gimbirul ras si usturoiul strivit. Am adaugat curry-ul, coriandrul, chimionul si semintele de mustar macinate si am mai gatit cateva minutele, la foc mic, amestecand continuu.
Apoi, am adaugat peste legume otetul, zaharul, rosiile si laptele de cocos. Am fiert in continuare la foc mic aproximativ 10 minute.
Intre timp s-au fiert cartofii, pe care i-am scos din apa fierbinte si i-am lasat la scurs, pentru a elimina surplusul de apa.
Am feliat si pieptul de pui grosier, pe care l-am adaugat in vas si am mai lasat la fiert inca vreo 20 minute.
Cand sosul s-a mai redus, am oprit focul, am asezonat cu sare dupa gust si am presarat frunzele de coriandru tocate.
Am continuat cu toppingul. Astfel, am pasat cartofii si i-am amestecat cu turmericul, laptele de cocos, zeama de lamaie, tulpinile de coriandru, ceapa verde tocate tocate marunt si am asezonat cu sare dupa gust.
Am transferat masala in doua tavi si am asezat deasupra ei piureul de cartofi peste care am presarat seminte de ceapa.
Pe una am congelat-o, iar pe cealalta am copt-o aproximativ 30 de minute.
Rezultatul a fost neasteptat de bun! Gustul dulce - acrisor - iute ne-a cucerit defintiv!
Enjoy!!!