Placinta indiana de pui

de Bucatardinpasiune in Pui, 25 Noi 2013 | 7142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 2 linguri de ulei,
  • - 4 bucati piept de pui, fara os si piele,
  • - 2 cepe,
  • - 1 bucata de ghimbir de marimea unui deget,
  • - 3 catei usturoi,
  • - 2 linguri pudra de curry,
  • - cate 2 lingurite de coriandru macinat, chimion macinat si seminte de mustar (eu nu am avut decat pudra de mustar, iar coriandrul si chimionul au fost transformate in pudra cu ajutorul mojarului)
  • - 2 lingurite otet de vin al sau rosu
  • - 2 lingurite de zahar alb/brun
  • - 2 conserve a cate 400 gr. rosii tocate,
  • - 150 ml. lapte de cocos,
  • - 1 ardei rosu mare,
  • - 1 ardei verde mare,
  • - frunzele unei jumatati de legatura de coriandru.
  • Pentru topping:
  • - 1,5 kg. cartofi fainosi,
  • - 150 ml. lapte de cocos,
  • - 1 lingurita de turmeric,
  • - zeama unei lamai,
  • - 1 legatura de ceapa verde,
  • - tulpinele unei jumatati de legatura de coriandru,
  • - 1 lingurita de seminte de ceapa sau negrilica.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta indiana de pui:

Am inceput cu cartofii. I-am curatat, spalat, taiat in bucati mari si i-am fiert aproximativ 15 minute.

Intre timp, am spalat legumele si am tocat ceapa marunt, iar ardeii grosier.

Am incins o lingura de ulei si am rumenit bucatile mari de piept de pui pe ambele parti. Le-am scos intr-o farfurie si in aceeasi cratita am adaugat restul de ulei si am calit usor ceapa, ardeii, gimbirul ras si usturoiul strivit. Am adaugat curry-ul, coriandrul, chimionul si semintele de mustar macinate si am mai gatit cateva minutele, la foc mic, amestecand continuu.

Apoi, am adaugat peste legume otetul, zaharul, rosiile si laptele de cocos. Am fiert in continuare la foc mic aproximativ 10 minute.

Intre timp s-au fiert cartofii, pe care i-am scos din apa fierbinte si i-am lasat la scurs, pentru a elimina surplusul de apa.

Am feliat si pieptul de pui grosier, pe care l-am adaugat in vas si am mai lasat la fiert inca vreo 20 minute.

Cand sosul s-a mai redus, am oprit focul, am asezonat cu sare dupa gust si am presarat frunzele de coriandru tocate.

Am continuat cu toppingul. Astfel, am pasat cartofii si i-am amestecat cu turmericul, laptele de cocos, zeama de lamaie, tulpinile de coriandru, ceapa verde tocate tocate marunt si am asezonat cu sare dupa gust.

Am transferat masala in doua tavi si am asezat deasupra ei piureul de cartofi peste care am presarat seminte de ceapa.

Pe una am congelat-o, iar pe cealalta am copt-o aproximativ 30 de minute.

Rezultatul a fost neasteptat de bun! Gustul dulce - acrisor - iute ne-a cucerit defintiv!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta indiana de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)