Placinta cu mere sau branza

de AnyCostescu in Prajituri, 4 Sep 2013 | 21107 vizualizari

 

Este o prajitura foarte simplu de facut, si de ajutor in caz de "mofturosi" la masa :)
am fost inspirata de reteta lui Merisor "placinta taraneasca cu mere"

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 200 g margarina pt gatit
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • aproximativ 800 g faina
  • pentru umplutura de mere:
  • 5 mere
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri gris
  • pentru umplutura de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere sau branza:

Intr-un vas incapator spargem cele 2 oua,le amestecam cu zaharul si laptele.

Adaugam margarina topita, praf de copt si faina cat cuprinde .

Trebuie sa rezulte un aluat moale, usor de manevrat.Se da la rece aproximativ 30 minute.

In acest timp pregatim umpluturile.

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la calit cu 2 linguri de zahar pudra si 1 lingurita de scortisoara. La sfarsit se adauga 2 linguri de gris. Lasam sa se raceasca putin.

Branza o amestecam cu zaharul si smantana. Scoatem aluatul din frigider.Il impartim in 2.

Intindem o foaie ,o intepam cu furculita, apoi adaugam pe jumatate umplutura de mere..iar pe cealalata jumatate umplutura de branza..

Se intinde cealalalta foaie, se pune deasupra si se inteapa cu furculita.

se coace in cuptorul preincalzit,la foc mediu circa 25-30 minutee.

Se pudreaza si se serveste :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere sau branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere