de obicei placinta asta nu poposea in tava mai mult de 12 ore,dar pt.ca Nicu nu e cu noi,mai am si pt.voi.........
Singurul inconvenient e ca aluatul trebuie sa stea de seara pana dimineata in frigider.
Se pune intr-un castron de plastic(mediu spre mic),margarina moale,otetul,apa,putina sare,faina(pt inceput 350 gr.)si se framanta bine cu mana pana nu se mai lipeste.Se formeaza o bila pe care o acoperim cu folia de la margarina si o dam la frigider pana a doua zi.
A doua zi se curata merele,se dau prin razatoarea mare,se pun intr-un castron si se presara peste 1 pahar de zahar,amestecandu-se.
Se scoate aluatul din frigider,se imparte in 2 si cu facaletul pe blatul infainat, se intinde o foaie cat e tava in care faceti placinta(eu o fac in tava de la aragaz).Se tapeteaza tava cu putina margarina si faina(eu o ung cu ce a mai ramas pe folia de la margarina)si se intinde foaia presarand peste putin gris.
Merele le stoarcem dar nu ff bine si le intindem uniform peste foaia de aluat,dupa care presaram iara gris si scortisoara.
Intindem cealalta foaie pe care o punem peste mere si o intepam cu o furculita cat putem de des.
Introducem tava in cuptorul incins,la foc mic, pana aluatul capata o culoare maroniu deschis.(eu am lasat-o 40 min,dar asta depinde de cuptorul fiecareia)
Cand s-a copt scatem tava din cuptor si pudram cu zahar placinta.(cand fac zaharul pudra eu adaug si 2-3 plicuri de zahar vanilat)
Pofta buna!!
1
lg=lingura
2
puteti folosi ce margarina doriti...eu de obicei folosesc Unirea