Placinta cu mere ca la mama

de Mihaela11_jo in Prajituri, 14 Dec 2010 | 7021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • 200 grame unt sau margarina
  • 200 grame zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingura bicarbonat sau praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingura de smantana sau putin lapte
  • 1 kg de mere
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri scortisoara macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere ca la mama:

Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului. Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou. Se imparte coca in doua foi. Se aseaza intr-o tava de 25/35 cm prima foaie; se aseaza peste ea merele stoarse bine de suc. Se presara cu zahar si scortisoara. Se aseaza a doua foaie , care se inteapa din loc in loc cu furculita. Se bate albusul ramas si se unge cu el foaia superioara.

Se da la cuptorul incins dinainte la 160 de grade ,timp de cca 45 de minute sau pana placinta devine aurie. Se taie dimensiunile dorite. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

divainbucatarie 1

15.12.2010, 12:25

Mihaela11_jo 1

15.12.2010, 19:39

Multumesc Giuliana su diva

Mihaela11_jo 1

15.12.2010, 19:39

Um Jamal, mai facem una
Oricum ospitalitatea arabilor este proverbiala

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin