1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min.
2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam.
3. Framantam cel putin 15 min.
4. Lasam la dospit una-doua ore.
Umplutura:
1. Punem laptele cu vanilia intr-o cratita pe foc il tinem pana da in clocot.
2. Adaugam macul si zaharul si amestecam.
3. Punem gemul de caise si amestecam bine.
Asamblare:
1. Intindeti o foaie de aluat pana la dimensiunile 75 x 33 cm.
2. Puneti 1/2 din umplutura de mac peste foaia de aluat si uniformizati.
3. Dupa ce ati rulat foaia de aluat si a devenit ca o rulada, invartiti-o ca sa formeze un melc urias.
4. Puneti melcul intr-o forma rotunda cu diametrul de 25 cm, ungeti-l cu oul si laptele si intepati-l cu furculita.
5. Dati la cuptor la 170 °C timp de 55 min.
1
Ingredientele pentru aluat sunt la dublu. Daca vreti sa faceti doar o placinta cu mac injumatatiti cantitatile.Aceeasi mentiune si pentru umplutura ;)
2
P.S. Eu am pus toata umplutura intr-o singura placinta si a iesit prea "macoasa" :)