Placinta cu iaurt si cirese

de Patricia Iordache in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 12253 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-un caiet cu retete mai vechi. Pentru ca e sezonul cireselor si pentru ca se pregateste extraordinar de repede, m-am gandit ca ar fi foarte bine sa fac. Iata despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta;
  • 700 gr. iaurt/sana gras;
  • 250 gr. smantana foarte grasa (sa nu curga din lingura);
  • 6 oua mari;
  • 250 gr. zahar;
  • un praf de sare;
  • 1 esenta vanilie;
  • o mana cu stafide;
  • doua maini cu cirese proaspete;
  • aprox. 100 ml ulei (pentru uns foile)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si cirese:

Lasam sa se decongeleze foile de placinta.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Pregatim umplutura: Amestecam ouale intregi cu un praf de sare si zahar, adaugam esenta si smantana.

Amestecam bine cu o lingura, pana nu se mai vad cocoloase de smantana (asa se vor face daca smantana e grasa).

Adaugam iaurtul si stafidele si omogenizam bine. Veti obtine o compozitie fluida, care se va inchega la cuptor.

Scoatem samburii cireselor.

Tapetam o tava care sa aiba dimeniunea unei foi de placinta (a mea 37x31 cm) cu hartie de copt. Impartim foile de placinta in doua parti. De obicei sunt 14 foi intr-un pachet, asa ca luam 7 si le punem de-o parte.

Incepem sa asezam pe rand, cate o foaie in tava, stropim cu ulei si intindem cu pensula pe toata suprafata. Adaugam a doua foaie, stropim cu ulei, intindem si procedam asa pana am terminat cele 7 foi. Deasupra turnam compozitia obtinuta anterior.

Din loc in loc punem ciresele. 

Luam o foaie din cele 7 foi ramase, o ungem cu ulei si o punem deasupra compozitiei. Procedam la fel cu restul de foi ramase. Aranjam cu grija marginile foilor.

Deasupra ultimei foi ungem cu ulei.

Punem placinta la cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru aproximativ o ora, pana ce suprafata devine aurie.

Se poate pudra cu zahar insa eu am considerat ca este suficient de dulce si nu am pudrat.

Se lasa sa se raceasca complet, se portioneaza si se papa.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am scos placinta, o stropim imediat cu apa rece, pe toata suprafata. O acoperim cu un prosop si o lasam asa minim 30 minute. Astfel, foile vor deveni moi si vom putea taia placinta fara sa se "destrame".

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
American Cherry Pie