Tin sa va spun ca eu nu mancam dovleac. Nu stiu de ce, nu puteam nici macar sa ma uit la el.
Soacra mea a facut anul trecut o placinta cu dovleac si nuci si ne-a dat si noua. Nici macar nu puteam sa ma uit la placinta, daramite sa mai si mananc. Desi extrem de reticenta, curiozitatea m-a impins sa gust. Am devorat-o singura, asa de buna ce a fost.
Atat de bunaincat anul acesta am cumparat eu dovleac si am facut placinta.
Am pus ingredientele pt aluat in cuva masinii de paine, doar cat sa le framante, apoi am transferat aluatul intr-un castron si am pus intr-un loc caldut sa creasca. Am acoperit castronul cu un prosop curat si m-am apucat de pregatit umplutura.
Dovleacul l-am curatat de coaja,l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari.
Am pregatit wokul, l-am pus pe foc, am adaugat untul sa se topeasca, apoi am pus dovleacul ras si zaharul. Am amestecat cu o lingura de lemn pana s-a calit bine dovleacul, apoi am adaugat nuca tocata si am amestecat. Am luat de pe foc si am lasat la racit compozitia.
Am pregatit o tava cu hartie de copt, am pornit cuptorul.
Aluatul l-am impartit in doua si am intins doua foi rotunde. Am asezat in tava prima foaie, am pus compozitia de dovleac, am presat o lingura de zahar brut si scortisoara multa. Am asezat cea de-a doua foaie de aluat deasupra si am taiat fasii pe care le-am rasucit direct in tava. Am uns cu ou batut si am presarat fulgi de migdale.
Am dat la copt, la foc mediu,pt aproximativ 40 minute, cat sa se rumeneasca frumos.
Am scos din cuptor, am lasat la racit si am presarat un pic de zahar pudra si scortisoara.