Placinta cu dovleac din foietaj de casa

de Steffy in Prajituri, 14 Mar 2014 | 12184 vizualizari

 

Aceasta reteta de aluat de placinta o stiu de mult timp, dar am facut-o de curand. Este un aluat fraged care poate fi folosit cu orice umplutura: dovleac, mere, branza.
Putem face aceasta placinta si in zilele de post, renuntand la ungerea ei cu ou.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • jumatate cana cu apa minerala
  • jumatate cana cu ulei
  • 500 g faina

Pentru crema de uns:

  • jumatate cana cu ulei
  • 12 linguri rase cu faina

Pentru umplutura:

  • un dovleac placintar
  • 6 linguri zahar

Pentru uns placinta:

  • un ou
  • un pliculet zahar vanilinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac din foietaj de casa:

Prima data preparam umplutura. Dovleacul il spalam, il curatam si il dam pe razatoare. Eu am folosit un dovleac mare, voi puteti folositi jumatate de dovleac, daca nu va place cu multa umplutura.

Punem dovleacul ras cu zaharul intr-o cratita pe aragaz si amestecam continuu pana incepe sa fiarba si lasam sa scada. Cand s-a facut o compozitie omogena, punem la racit.

Aluatul il facem din apa minerala, ulei si faina. Folosim aceeasi cana atunci cand masuram. Se framanta ca un aluat de paine, mai moale. Se imparte coca in 3 bucati.

Crema pentru uns - amestecam bine uleiul cu faina pana se face o crema ca o smantana, fara cocoloase (vezi fotografia).

Luam fiecare bucata de coca si o ungem cu crema de uns, o facem sul, punand-o una in alta ca in fotografiile de mai jos. Cand am terminat operatiunea de impachetare cu cele trei bucati, impartim aluatul in doua.

Intindem prima parte din aluat intr-o tava patrata de aragaz, unsa cu ulei. Punem umplutura de dovleac racita. Deasupra intindem si cea de-a doua parte de aluat si o lipim bine pe margine. Cu o furculita, intepam bine toata placinta. Apoi o ungem cu oul batut si presaram deasupra zahar vanilinat.

Se introduce la cuptorul preincalzit pentru 40 minute, la foc mic. Este gata cand s-a rumenit frumos deasupra.

Se portioneaza cand s-a racit. Este o placinta delicioasa, dintr-un aluat fraged care se topeste in gura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac din foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac copt