Prajitura cu rubarba si bezea cu nuca

de La Ancuta in Prajituri, 18 Iun 2018 | 2539 vizualizari

 

In fiecare an astept cu nerabdare aparitia rubarbei. Sunt norocoasa ca o gasesc din belsug in gradina mamei mele. Pentru cei care nu sunt la fel de norocosi ca mine, va pot spune ca la Sibiu, si in localitatile din jurul Sibiului, rubarba se gaseste la piata, pentru ca in aproape toate gradinile exista si cate o tufa de rubarba.

O speranta este si pentru regiunile in care aceasta planta nu este la fel de cunoscuta, iar aceasta speranta se numeste supermarket. In ultimii ani, supermarketurile au inceput sa comercializeze si rubarba, chiar daca la un pret cam mare :(.

Dar sa revin la oalele si tavile mele si sa va spun cat de buna este aceasta prajitura. Combinatia de bezea crocanta cu nuca si rubarba acrisora este minunata si perfecta pentru picnicul bucatarasilor. Va trebui sa ma credeti pe cuvant si sa testati prajitura, cat inca mai gasiti rubarba, ca doar v-am povestit unde puteti gasi ;).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 260 g unt
  • 225 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4 galbenusuri
  • 375 g faina
  • 6 linguri de lapte
  • 1 praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • 4-5 tije groase de rubarba
  • 150 g nuca taiata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si bezea cu nuca:

Mixam untul moale impreuna cu zaharul, sarea si extractul de vanilie pana devine spumos.
Adaugam galbenusurile, pe rand si mixam apoi adaugam laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie. Amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelam.
Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi aduagam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. In bezea adaugam nuca taiata si rubarba curatata si taiata bucatele. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi o intindem peste aluat.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~35 de minute (pana se rumeneste usor deasupra).
Lasam sa se raceasca apoi taiem cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci