In fiecare an astept cu nerabdare aparitia rubarbei. Sunt norocoasa ca o gasesc din belsug in gradina mamei mele. Pentru cei care nu sunt la fel de norocosi ca mine, va pot spune ca la Sibiu, si in localitatile din jurul Sibiului, rubarba se gaseste la piata, pentru ca in aproape toate gradinile exista si cate o tufa de rubarba.
O speranta este si pentru regiunile in care aceasta planta nu este la fel de cunoscuta, iar aceasta speranta se numeste supermarket. In ultimii ani, supermarketurile au inceput sa comercializeze si rubarba, chiar daca la un pret cam mare :(.
Dar sa revin la oalele si tavile mele si sa va spun cat de buna este aceasta prajitura. Combinatia de bezea crocanta cu nuca si rubarba acrisora este minunata si perfecta pentru picnicul bucatarasilor. Va trebui sa ma credeti pe cuvant si sa testati prajitura, cat inca mai gasiti rubarba, ca doar v-am povestit unde puteti gasi ;).
Mixam untul moale impreuna cu zaharul, sarea si extractul de vanilie pana devine spumos.
Adaugam galbenusurile, pe rand si mixam apoi adaugam laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie. Amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelam.
Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi aduagam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. In bezea adaugam nuca taiata si rubarba curatata si taiata bucatele. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi o intindem peste aluat.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~35 de minute (pana se rumeneste usor deasupra).
Lasam sa se raceasca apoi taiem cu un cutit bine ascutit.